menu

هتل چهل‌پنجره در اصفهان مفتخر است پلتفرم هنری خود را به شما معرفی کند:

 

ایده اولیه

 

 

در آغاز سال ۲۰۲۰ همه‌گیری ویروس کوید ۱۹ زندگی بیشتر مردم جهان را با تغییرات جدی روبرو کرد. پس از شوکِ اولیه از مواجهه با مشکلات حرفه‌ای و از دست رفتن کسب و کارهای فراوان کم‌کم اذهان عمومی به چاره‌جویی پرداخت و از این رهگذر خلاقیت‌هایی شکل گرفت که تا پیش از آن شاید هرگز به منصه ظهور نمی‌رسید. ایده اولیه برنامه اقامت هنری اتاق ۲۰۴ در چنین بستری اتفاق افتاد؛ از هم‌اندیشی دو گروه ظاهراً غیرمرتبط از نظر حرفه‌ای یعنی هتلدار و هنرمند.

 مهمان‌سراها و هتل‌های بسیاری به خاطر ممنوعیت تردد و سفر با اتاق‌های خالی و دالان‌های بی‌مسافر مواجه شدند و از سوی دیگر تعطیلی گالری‌ها و موزه‌ها موجب شد که بسیاری از هنرمندان مجبور به از دست دادن استودیو و فضای کارِ خود شوند. حال اگر یکی از اتاق‌های یک هتل در اقامتی یک ماهه تبدیل به کارگاه هنرمند شود چه اتفاقی می‌افتد؟ تغییر مکان و فضا برای هنرمند فرصت چالش و ایده‌پردازی‌های جدید را فراهم می‌کند و آرامشی برای تولید اثر هنری در کارگاهی موقت و برای مهمان‌سرا عبور از رخوتِ حاصل و همچنین امکان آشنایی هنرمندی غیر بومی با هنرمندان و فضای هنری آن شهر و همچنین فرصت گردآوری مجموعه‌ای از آثار هنری در مرور زمان.

ایده اقامت هنری  اتاق ۲۰۴ اینگونه شکل گرفت؛ بر اساس تبادل امکانات و فرصت‌های میان این دو گروه.

 

توضیح برنامه

 

هتل چهل پنجره در نوروز ۱۳۷۹ در اصفهان آغاز به کار کرده است در ساحلِ زاینده‌رود و در میانهٔ شهر زیبای اصفهان؛ هتلی خانوادگی با طراحیِ داخلی صمیمانه که در قاب هر پنجره‌اش شهری تاریخی و همچنان زنده و پویا را پیشکش می‌کند. نام چهل پنجره با اقتباس از ترانه‌ٔ قدیمیِ عامیانه‌ای است از رؤیای زنی برای ساختن حمامی با چهل ستون و چهل پنجره تا محبوبش با یراق و سلسه درآن بیاساید. این هتل در سال‌های۱۳۸۷ تا ۱۳۸۹ بازسازی شده و اینک در سال ۱۳۹۹ دوباره جامه‌ای نو بر تن می‌کند. این بار به علاقهٔ خانواده‌های روغنی و کاویان در   حمایت و گردآوریِ آثار هنری وجهی تازه می‌بخشد و با ایجاد یک برنامه اقامت هنری هر ماه یک هنرمند را میهمان کرده تا طی اقامتی آرام و در شهری پر از مکاشفه امکان ایده‌پردازی و خلق اثر هنری را به وجود آورد و به این صورت هر سال به ده هنرمند امکان تجربه و خلاقیت در فضایی متفاوت از روزمرهٔ او ببخشد.

 

 توضیحِ جزئیات برنامه:

 

 

برنامه اقامت هنری یک ماههٔ پلتفرم هنری چهل‌پنجره با عنوان « اتاق ۲۰۴» به دو صورت قابل اجرا خواهد بود:

 

-  دعوت از هنرمندان فعال در حیطه هنرهای تجسمی ایرانی و بین‌المللی به پیشنهاد مدیریت پلتفرم و با مشورت گروه مشاوران هنری مجموعه.

- درخواست شرکت در این برنامه از سوی هنرمندان ایرانی و بین‌المللی و انتخاب توسط گروه مشاوران هنری مجموعه از طریق فرم درخواست، کارنامهٔ هنری و ارائهٔ طرحِ پیشنهادی پروژه هنری در مدت اقامت.

 زبان برقراری ارتباط در این برنامه یک ماهه، فارسی و انگلیسی در حد محاورات معمول و ارتباط برقرار کردن با محیط و مخاطبان است.

 

در جهت ارتباط هنرمند با فضای هنری اصفهان برنامه‌های زیر تدارک دیده خواهد شد:

 

- برگزاری جلسه معرفی هنرمند به هنرمندان و علاقمندان هنر در اصفهان.

 

- برقراری ارتباط با جامعه هنری اصفهان و هماهنگی برای دیدار از استودیوی هنرمندان اصفهانی.

 

- حداقل دو جلسه بازدید از استودیو (Open Studio)  توسط مشاوران مجموعه و هنرمندان و علاقمندانِ دعوت شده

 

دعوت از مجموعه‌داران و گاری‌‌داران برای برقراری ارتباط حرفه‌ای

 

 

چشم انداز

 

این برنامه اقامت هنری در نظر دارد که در صورت تداوم تبدیل به پایگاهی دائمی برای ارتباط و تعامل میان هنرمندان و علاقمندان هنر در داخل و خارج از اصفهان باشد و با گردآوری مجموعه هنری خود (که در نتیجه تبادل امکانات با هنرمندان مدعو به دست می‌آید) در یک گالری ثابت, آثار هنری که تحت تاثیر فضای شهر اصفهان پدید آمده است را به نمایش بگذارد. چاپ کتاب و کارت و همچنین برنامه‌ریزی برای فروش آثار هنری هنرمندان همراه این پلتفرم به همراه گزارش ماهانه فعالیت‌ها از برنامه‌های دورنمای این پروژه است.

 

 

پلتفرم هنری اتاق ۲۰۴ بدینوسیله شما را به همراهی و همفکری با این مجموعه دعوت می‌کند.

 

معرفی اولین مهمان برنامه اقامت هنری:

 

ژینوس تقی‌زاده متولد ۱۳۵۰ از تهران است. او پس از فارغ‌‌التحصیلی از رشته گرافیک و ادبیات دراماتیک به تحصیل رشته مجسمه‌سازی در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران پرداخته است. آثار چندرسانه‌ای و بینارشته‌ای او طی بیست و پنج سال گذشته در نمایشگاه‌های متعدد انفرادی و گروهی در گالری‌ها، دوسالانه‌ها، موزه‌ها و فضاهای عمومی در ایران و نقاط مختلف جهان به نمایش در آمده است. همچنین به موازات فعالیت هنری در زمینه نقد هنر با نشریات گوناگون ایرانی و غیرایرانی همکاری داشته و دبیری دو مجله را برعهده داشته و دارد. در دهه اخیر او تجربه کار و اقامت در پروژه‌های گوناگون اقامت هنری را به کارنامه خود افزوده است. او خود را هنرمند و داستان‌پرداز معرفی می‌کند.

 

معرفی دومین مهمان برنامه اقامت هنری:

 

بهرو باقری متولد ۱۳۵۲ زاده و ساکن تهران است. او پس از اتمام دوره کارشناسی در رشته حقوق قضایی راهی آمریکا شده و در آنجا به تحصیل در رشته هنر پرداخته است. پس از آن تمرکز فعالیت های خود را بر نقاشی گذاشت که روزگاری نزد فریده لاشایی و محمد علی ترقی جاه آموخته بود. از آن هنگام تاکنون بهرو باقری آثار خود را در نمایشگاه های انفرادی و گروهی بسیاری پیش روی مخاطبان قرار داده است.او نقاشی را  شیوه ای برای بیان احساسات خود می‌داند و در این راه می‌کوشد توانایی های خود را با شفافیت و‌ خلوص به چالش بکشد و آنچه می‌بیند را به زبان بصری خود تصویر کند. طراحی و ساخت زیورآلات شاخه هنری دیگری‌ست که بهرو به آن می پردازد. حجم هایی در ابعاد کوچک می‌سازد که بستر نمایش آنها بدن انسان است. او با فراگیری اصول پایه زرگری و آزمون و خطای بسیار، شیوه ای شخصی آفریده که سادگی و بدویت دو رکن اساسی آن هستند.

 

معرفی سومین هنرمند مهمان اتاق ۲۰۴:

 

لیلی رشیدی متولد ۱۳۵۶ زاده و ساکن تهران است. دیپلم نقاشی را از هنرستان مدرس دریافت کرده و فارغ‌التحصیل نقاشی از داشکده هنر شاهد است. آثار او در سال ۱۳۷۸ و ۱۳۸۸ در جشنواره‌های تجسمی جوانان در تهران و لندن مقام برگزیده را کسب کرده است. او در بیش از یک دهه اخیر پنج نمایشگاه انفرادی نقاشی و طراحی از جمله «مستور» در گالری اعتماد، «گسترهٔ بسته» و «ناپایا» پر گالری‌های طراحان آزاد و نارنج داشته است. همچنین آثار وی در نمایشگاه‌های گروهی متعددی در تهران، برلین، مونیخ، هامبورگ، کویت، بیروت و نیویورک به نمایش درآمده است. لیلی رشیدی رئوف در سال ۱۳۹۸ دوماه اقامت هنری در اقامتگاه بین‌المللی سیته در پاریس را تجربه کرده و اسال ۱۳۹۶ به تدریس نقاشی در هنرستان خرد مشغول است.